Van sandelhout tot bergamot: De populaire geurnoten begrijpen

06.07.2024
Van sandelhout tot bergamot: De populaire geurnoten begrijpen

Als je aan je favoriete geur denkt, ben je waarschijnlijk gefascineerd door de noten. Maar wat precies zijn geurnoten en wat zijn de populairste?

In de wereld van de parfumerie zijn noten de afzonderlijke componenten die kunnen worden herkend bij het ruiken van een geur. Meestal worden deze noten onderverdeeld in 3 types: Top-, hart- en basisnoten, die zich na verloop van tijd ontvouwen tot een complexe geur.

Bij Commodity hebben we "Top, "Heart" en "Base" vervangen door "Eerst", "Dan" en "Ten slotte" om het verloop van een geur op de huid intuïtiever te beschrijven.

Ontdek hieronder enkele van de populairste geurnoten waar mensen vaak naar zoeken en van houden in parfums:

Parfums met sandelhout

Sandelhout heeft een rijke, romige en houtachtige geur die een vleugje warmte en verfijning toevoegt.

Populariteit en gebruik: Deze noot is populair om zijn kalmerende en aardende eigenschappen, waardoor het een klassieker is in zowel mannen- als vrouwengeuren. Sandelhout wordt vaak gebruikt als "laatste" noot vanwege zijn lange levensduur en diepte.

Vind het in: Book Expressief en Expressief op papier

Parfums met Patchouli

Patchouli heeft een diep, licht zoet en rokerig aroma dat doet denken aan een aardse wierookwinkel.

Populariteit en gebruik: Patchouli wordt vaak gebruikt in zowel parfums als aromatherapie vanwege zijn sterke en aanhoudende geur. In de jaren '70 kreeg het de reputatie een "vieze" geur te zijn, maar nu wordt het vaak gebruikt in veel parfums omdat het zich goed laat mengen met andere noten en de rijkdom ervan versterkt.

Te vinden in: Velvet+ Bold en Goud+ Vet


 Parfums met vanillenoten

Vanille Vanille is alom geliefd om zijn warme, zoete en veelzijdige geur. Het straalt nostalgie, comfort en gezelligheid uit en doet vaak denken aan gebakken producten en desserts.

Populariteit en gebruik: De zoete en suggestieve aard van vanille maakt het een populaire keuze in gourmand geuren. Het wordt vaak gebruikt als "laatste" noot omdat het andere noten kan versterken met zijn zachte en rijke aroma.

Vind het in: Goud Expressief en Gouden Geurruimte Kit

Parfums met Bergamot

Bergamot is een frisse, citrusachtige geur met een milde kruidige en bloemige ondertoon. Het is zowel helder als complex en geeft een verfrissende geur.

Populariteit en gebruik: Bergamot wordt vaak gebruikt als "eerste" noot en is zeer geliefd in zowel mannen- als vrouwengeuren vanwege zijn frisse, heldere en verkwikkende aroma.

Vind het in: Mosss Expressive en Mosss Geurruimte Kit

Parfums met Melknoten

Net als vanille roept de geur van Milk een gevoel van comfort en warmte op, en voegt het een verzachtende en romige kwaliteit toe aan geuren. Het kan ook worden gemaakt met een koel, metaalachtig facet voor een "koude melk"-variant.

Populariteit en gebruik: Melknoten worden steeds populairder in parfums vanwege hun vermogen om een gezellig en uniek geurprofiel te creëren. Vaak gebruikt in gourmand geurenMilk voegt een rijke en romige laag toe.

Vind het in: Milk Expressive en Milk Geurruimte Kit


 

Ontdek meer in ons "NoteBook

Bij Commodity begrijpen we hoe belangrijk het is om de perfecte geur te vinden. Daarom hebben we ons "NoteBook" gemaakt, een uitgebreide woordenlijst van alle geurnoten in onze parfums.

Het NoteBook geeft een korte beschrijving van de geur van elke noot, samen met een lijst van geuren waarin ze voorkomen. Dit maakt het makkelijker voor je om nieuwe geuren te ontdekken en er verliefd op te worden.

Ontdek ons NoteBook hier.

Laat een reactie achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd