Daarover Gesproken: Hoe Ruikt Rabarber in Parfums?

05.24.2024
Daarover Gesproken: Hoe Ruikt Rabarber in Parfums?
Elke geurbeschrijving bevat een lijst met noten, die bedoeld is om een idee te geven van hoe een geur zou moeten ruiken.

Over het algemeen zijn we bekend met gewone culinaire geurnoten als Marshmallow, Vanille en Grapefruit en weten we hoe ze moeten ruiken. Het lastige is wanneer een beschrijving meer atypische noten bevat zoals EikenMoss, Benzoë en Labdanum.

In deze serie ontleden we specifieke noten zodat je een beter inzicht krijgt in je geur, allemaal vanachter een scherm. 

Wat is Rabarber?
Je bent waarschijnlijk wel eens Rabarber voorbij gelopen in de plaatselijke supermarkt. De groente, die alleen in de lente wordt geoogst, ziet eruit als een felrode selderijstengel.

In de culinaire wereld wordt de groente meer als fruit behandeld en vaak gebruikt in jam, taarten en andere gebakken producten om een uitgesproken zuurheid toe te voegen. De groente wordt ook vaak geïnfuseerd met vruchtensap, meestal gemengd met aardbeien om aardbeienrabarbertaart te creëren.

Hoewel rabarber van oudsher culinair en medicinaal wordt gebruikt, heeft het recentelijk ook een plaats veroverd in de parfumerie. 

Rabarber in Parfums
Net als de meeste vruchten en groenten kan Rabarber niet op natuurlijke wijze worden geëxtraheerd voor geur. In plaats daarvan is de geur van Rabarber synthetisch nagemaakt als verschillende noten en akkoorden.

Over het algemeen kan de geur worden omschreven als groen, wrang en scherp, gebruikt om een geur een verrukkelijk zetje te geven.

Rabarbernoten komen het meest voor in houtachtige, groene en citrusgeuren. Door de vele synthetische noten waaruit parfumeurs kunnen kiezen, kan een ander facet van Rabarber - van meer fruitig tot meer scherp - worden benadrukt.

In het geval van onze nieuwe geur is Rabarber op unieke wijze gecombineerd met Amberhout vanwege zijn vermogen om droog hout te combineren. Onze Rabarber is ook gecreëerd met een nootachtig, grindy, grapefruitachtig effect, vergelijkbaar met Vetiver, om te combineren met de aardsheid van Patchouli. 

Probeer Rabarber
Je vindt Rabarber in onze nieuwe geur die op 18 juni 2024 wordt gelanceerd. De nieuwe geur zal deel uitmaken van Scent Space en je vindt Rabarber in elke versie:


Personal: Laat de lichtere kant van rijp rood fruit zien. Aardbei, Rabarber en Frambozenpulp worden transparant gemaakt met Amberhout en Viooltjesblad.


Expressief: Perfect rijpe Aardbei, Rabarber en Frambozenpulp worden glad gemengd met een basis van Amberhout.


Bold: Een jamachtige versie die de diepten van Aardbei, Framboos en Rabarber verkent, gesudderd door Vetiver, Patchoeli en Amberhout.

1 commentaar

  • Freue mich auf die Fruchtige Variante bekommt man die auch als Probe zum kaufen? Würde es gern testen.

    Iris Kretschmer

Laat een reactie achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd