Wat Zijn Gourmand Geuren, En Hoe Ruiken Ze Eigenlijk?
Wat Zijn Gourmand Geuren, En Hoe Ruiken Ze Eigenlijk?
Gourmand.
Het is een populaire geurterm die uit het niets lijkt te zijn opgedoken. Zelfs twee van onze bestsellers, Milk en Goldvallen in de categorie gourmand.
Maar wat zijn gourmandgeuren precies en waarom kunnen we er geen genoeg van krijgen?
Meestal doen gourmandgeuren denken aan zoete, verwennende desserts met noten als Vanille, Karamel, Chocolade en Marshmallow. Maar een gourmand kan ook hartig, nootachtig, fruitig of broodachtig zijn - alles wat lekker genoeg is om op te eten.
Het belangrijkste verschil met gourmands is dat deze voedselachtige noten centraal staan in plaats van een ondersteunende rol te spelen op de achtergrond van de geur.
Vanwege de verwarring rond het woord "gourmand" hebben we het bij Commodity verwijderd. In plaats daarvan gebruiken we het meer intuïtieve woord "zoet" en specificeren we het type zoetheid van onze 2 gourmands met "Lactonic" (voor Milk) of "Vanille" (voor Gold).
Hun plotselinge stijging in populariteit is deels te danken aan hun onmiskenbare nostalgische kwaliteit. Door de band van geur met het geheugen, smulpapen kunnen herinneringen oproepen aan het bakken van vakantiekoekjes met grootouders of het roosteren van marshmallows tijdens een kampeertocht in de herfst.
Ze zijn ook nostalgisch in de zin dat ze ons herinneren aan onze eerste kennismaking met geuren. Gourmands voelen vaak aan als een volwassen versie van een geliefde bodyspray of geur die we in onze puberteit steeds opnieuw droegen.
Het is een populaire geurterm die uit het niets lijkt te zijn opgedoken. Zelfs twee van onze bestsellers, Milk en Goldvallen in de categorie gourmand.
Maar wat zijn gourmandgeuren precies en waarom kunnen we er geen genoeg van krijgen?
Gourmands, uitgelegd
In het Frans verwijst de term "gourmand" naar iemand die van lekker eten houdt en het waardeert, en ook naar verleidelijk en heerlijk eten zelf. De definitie in geuren speelt hierop in en verwijst naar een geurcategorie die is ontworpen om eetbaar te ruiken.Meestal doen gourmandgeuren denken aan zoete, verwennende desserts met noten als Vanille, Karamel, Chocolade en Marshmallow. Maar een gourmand kan ook hartig, nootachtig, fruitig of broodachtig zijn - alles wat lekker genoeg is om op te eten.
Het belangrijkste verschil met gourmands is dat deze voedselachtige noten centraal staan in plaats van een ondersteunende rol te spelen op de achtergrond van de geur.
Vanwege de verwarring rond het woord "gourmand" hebben we het bij Commodity verwijderd. In plaats daarvan gebruiken we het meer intuïtieve woord "zoet" en specificeren we het type zoetheid van onze 2 gourmands met "Lactonic" (voor Milk) of "Vanille" (voor Gold).
De Opkomst van Gourmands
Hoewel eetbare noten in geuren niets nieuws zijn, is gourmand als geurcategorie nog vrij modern.Hun plotselinge stijging in populariteit is deels te danken aan hun onmiskenbare nostalgische kwaliteit. Door de band van geur met het geheugen, smulpapen kunnen herinneringen oproepen aan het bakken van vakantiekoekjes met grootouders of het roosteren van marshmallows tijdens een kampeertocht in de herfst.
Ze zijn ook nostalgisch in de zin dat ze ons herinneren aan onze eerste kennismaking met geuren. Gourmands voelen vaak aan als een volwassen versie van een geliefde bodyspray of geur die we in onze puberteit steeds opnieuw droegen.